About

Welkom op Anders met Geld, mijn website over geld. Niet alleen over besparen, maar ook over je mindset, over geld verdienen, over het uitgeven en lifestyle design. Soms over de psychologische kant, soms meer de economische/wiskunde kant met cijfertjes, soms de filosofische kant, soms de duurzame kant en soms meer persoonlijk. Soms een rant, soms (hopelijk) inspirerend, soms informatief, soms betogend, soms confronterend. Mijn doel is mijn pad en denkwijzen te delen naar (mijn) financiële onafhankelijkheid.

 

Financiële onafhankelijkheid = Jezelf kunnen voorzien in je eigen levensbehoeften door voldoende vermogen en/of passief inkomen.

 

Dat betekent voor mij geen baan, alhoewel een boven modaal verdienende baan best kan helpen als je het slim doet. Voor mij betekent dit een bedrijf waarbij mijn tijd uiteindelijk niet meer vereist is. Voor het hoe en wat heb ik al honderden artikelen doorgespit: een website beginnen, artikelen schrijven, seo, hoe je geld kunt verdienen, het promoten van je website.

Echter is het doen iets waarbij de meeste hordes overwonnen moeten worden: uitstelgedrag, keuzestress, angst voor falen of dom overkomen en informatieoverload overkomen. Daarom praat ik niet alleen over de zakelijke kant van je eigen bedrijf, maar ook over de psychologische kant waarin je elke dag moedig moet zijn om tegen de norm in te zwemmen, elke dag jezelf aan te zetten tot actie en geduld te hebben op resultaten die zich pas later openbaren.

 

Op deze website, en mijn andere, plaats ik altijd advertenties. Dit is om de kosten goed te maken en nog wat extra’s. Het doel is naast goede content bieden ook geld te verdienen. Daarom is het belangrijk na te denken over welk product je kunt aanbieden – en dat zal ik op lange termijn ook voor deze website doen. Er is in mijn ogen niets verkeerd aan iets goeds verkopen aan de wereld. Ik vind het niet meer dan eerlijk dat hier tegenover een geldelijke beloning staat, want geld is immers de overeengekomen beloning van onze wereld. Echter, wat waardevol is, is subjectief – dus zoals ik op een hoteldeur las: ‘if you are happy, tell your friend; if you are not happy, tell me’. Ik doe mijn best mijn beste werk te leveren zonder hype en met eerlijkheid.

 

Over mij

Mijn studie heb ik zelf betaald en vervolgens had ik nog geld over voor een reis van 3,5 maand door Australië, Fiji en Amerika. Hoe? Door te sparen. Langer thuiswonen dan gemiddeld en uitgaan niet leuk vinden heeft daarbij zeker geholpen, maar pas later besefte ik me hoeveel mijn mindset hiermee te maken had.

Vooral de reis heeft me laten proeven aan de vrijheid. Vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Destijds had ik nog niet de kennis of de middelen om dit ‘voor eeuwig’ te doen. Hier heb ik veel over nagedacht en met het boek ‘rich dad, poor dad‘ viel het kwartje. Dit over de top Amerikaanse sales boek deed me beseffen dat tijd voor geld een slecht idee is; dat je beter kunt streven naar passief inkomen. Alhoewel het idee in mijn hoofd zat, werd de uitvoering op lange termijn geschoven. Nu ben ik weer op reis en ben ik volop bezig mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren toe te passen. Want financieel onafhankelijk in 10 jaar, dat lijkt me wel wat!

Financiële Planning Tool

Reacties zijn gesloten.