Hoe verkoop je je oude mobiel?

We hebben allemaal een mobieltje tegenwoordig, maar meestal kost dat alleen maar geld. Michael benaderde mij over een interessante manier van je telefoon gebruiken om een extraatje te verdienen. Iets wat zowel voor je portemonnee als voor het milieu beter is: je oude mobieltje verkopen of de inruilwaarde gebruiken voor een nieuwe. Michael vertelt hieronder hoe:

 

Verkoop je oude mobiel voor een extraatje

Wat doe jij met je oude mobiel? Laat je deze ook in de kast liggen tot het uiteindelijk in de afvalemmer eindigt? Dit is een slecht iets om verschillende redenen. Ten eerste kun je er geld voor krijgen en hiernaast is het slecht voor het milieu. Het elektronische afval is de laatste twintig jaar explosief gegroeid. Dit heeft een negatieve impact op het milieu. Mobiele telefoons bevatten giftige stoffen die niet alleen slecht zijn voor de aarde, maar ook voor de mensen die erop leven. Een mobiele telefoon kan niet zomaar op de afvalstort gegooid worden. De giftige stoffen lekken eruit en dringen in de aarde. Het gevolg hiervan is dat de grond vervuild raakt evenals de lucht in het gebied. Dit kan allemaal voorkomen worden door een mobiel te verkopen in plaats van weg te gooien. Je steunt het milieu en ondertussen krijg je ook een leuk extraatje; iedereen wint. Hoe pak je dit nu precies aan? Een mobiel verkopen kan immers op verschillende manieren. In dit artikel leg ik je uit hoe je een mobiel verkoopt op het internet:

 

Heb je een nieuwe mobiel nodig?

Bijna elke providers heeft een inruilprogramma waar je een oude mobiel kunt inleveren. Zelfs voor oude mobiele telefoons die defect zijn kun je nog een vergoeding krijgen. Een gebroken display? Geen probleem, ook daar heeft men interesse in. Je krijgt er weliswaar wat minder voor, maar je hoeft het toestel niet te repareren. Het toestel krijgt vervolgens een tweede leven. Er is een levendige markt voor gereviseerde tweedehands mobiele telefoons en onderdelen. Providers bieden de inruilmogelijkheid vaak aan als onderdeel van het kopen van een nieuwe telefoon. Je krijgt dan een korting op de nieuwe telefoon. Helaas bieden veel providers echter niet de mogelijk om geld te krijgen voor je mobiele telefoons. Dat is wel mogelijk als je het toestel verkoopt aan een online recycling bedrijf of via een tweedehands website.

Online recycling bedrijven

Er zijn inmiddels al meerdere online recycling bedrijven op de Nederlandse markt actief. Het fenomeen van mobiele telefoon recycling is over komen waaien vanaf het Verenigd Koninkrijk. Een online recycling bedrijf haalt de mobiele telefoon uit elkaar en scheidt de onderdelen. De onderdelen wordt hergebruikt in een nieuwe gereviseerde telefoon die weer verkocht wordt als tweedehands. Het is ook mogelijk dat de telefoon een tweede leven krijgt in een ontwikkelingsland. Als de telefoon niet meer werkt en onderdelen defect zijn dan kan de telefoon nog altijd gebruikt worden voor de grondstoffen. Een mobiele telefoon bevat kleine hoeveelheden edelmetalen zoals goud, zilver, platina en palladium. Een enkele mobiele telefoons is het niet waard maar als je er duizenden van hebt dan loopt de waarde al snel op. Dat is het idee achter het recyclen van mobiele telefoons.

Het loont om de vergoedingen te vergelijken bij de online recycling bedrijven. Deze hanteren verschillende vergoedingen die men over heeft voor je mobiele telefoons. Op een website zoals telefoonverkopen.com zijn de Nederlandse online recycling bedrijven te vinden. Het verkopen van een mobiele telefoon aan een online recycling bedrijf is eenvoudig. Je zoekt de telefoon op de website van het online recycling bedrijf en vult je gegevens in als je akkoord bent met de vergoeding. De instructies voor het versturen van de mobiele telefoon worden vervolgens per e-mail naar je verstuurd. De verzending is gratis. Na controle bij het online recycling bedrijf wordt de vergoeding zo snel mogelijk naar je bankrekening overgemaakt.

 

Tweedehands websites

De laatste tien jaar zijn tweedehands websites zoals Marktplaats, eBay en Speurders steeds bekender geworden. Voor veel mensen is dit de eerste plek waar men een oude mobiele telefoon probeert te verkopen. Voor werkende telefoons die niet oud zijn is dit nog altijd een prima plek om de mobiele telefoon te verkopen. Het levert vaak iets meer op dan bij een online recycling bedrijf. Je bent wel afhankelijk van vraag en aanbod waardoor de prijzen uiteen kunnen lopen. Voor defecte mobiele telefoons is het echter een compleet ander verhaal. Via een tweedehands website zijn deze bijna niet te verkopen. Het nadeel van een tweedehands website is dat kopers vaak persoonlijk contact willen. Dit betekent onbekenden aan de deur die geregeld nog wat van de prijs willen hebben. Als je dit geen probleem vindt dan is een tweedehands website geschikt. Heb je liever geen mensen aan de deur? Kies dan voor een verkoop bij inruil of voor een online recycling bedrijf.

 

Heb jij al eens een mobiele telefoon verkocht? Ik hoor graag wat je ervaringen zijn!

Financiële Planning Tool

Reacties zijn gesloten.